Praam

Praam

Zeilpraam “De Dominee”

Geniet van een dagje zeilen met een echte oude Friese Boerenpraam door het natuurpark ‘De Alde Feanen’.
Werden deze pramen vroeger veel gebruikt om vee en hooi mee te vervoeren, zo zijn zij vandaag de dag geschikt gemaakt voor recreatieve zeiltochten.
De Dominee is een praam met veel mogelijkheden en je kunt er met 12 personen mee zeilen. Doordat de praam een open kuip heeft, zit je als gast heerlijk dicht bij het water en kunt op die manier dubbel genieten. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen, zo mogelijk en gewenst , een handje meehelpt aan boord. Een mooie mogelijkheid om het zeilen op deze manier op een actieve manier te beleven.

Vaarplan “Leech by it wetter”

U wordt om 10.00 uur door de schipper en matroos verwelkomd met een bakje verse koffie met Fryske ‘sûkerbôle’. Daarna worden de zeilen gehesen en beginnen wij aan onze zeiltocht over de Friese meren en door het Nationaal Park De Alde Feanen. De lunch wordt verzorgd aan boord of op één van de vele eilandjes in dit prachtige natuurgebied.
Na de lunch hijsen we de zeilen wederom en zetten onze zeiltocht voort, waarbij u tevens tijdens het zeilen kunt genieten van een drankje en Friese kaasplank. Langzaam varen we daarna terug naar de opstapplaats, waar wij rond de klok van vijven arriveren.

U kunt dit vaarplan met de calculator zelf samenstel